Un dels investigadors del CEAB, premiat als Bluewave Awards

El doctor Enric Ballesteros ha estat distingit amb un nou guardó. Es tracta del premi Bluewave Alliance que reconeix la trajectòria professional. La distinció es lliura aquest 12 de juny, dins el primer Bluewave Symposium, que se celebra a Barcelona.

El Dr. Kike Ballesteros a les Illes Revillagigedo. Foto: Octavio Aburto.

Enric Ballesteros és biòleg marí i ha desenvolupat la seva carrera al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) on continua liderant projectes d’investigació relacionats amb la conservació d’ecosistemes aquàtics. Reconegut internacionalment, Ballesteros ha treballat en mars i oceans de tot el món per tal de conèixer els ecosistemes, veure com els afecten les activitats humanes i impulsar canvis que permetin preservar-los.

L’investigador també és àmpliament conegut per la seva tasca divulgativa i per ser membre de l’equip de Pristine Seas, de la National Geographic Society; un projecte que es proposa protegir les últimes àrees marines verges del planeta. Actualment, i en el marc de Pristine Seas, realitza feines de camp a l’oceà Índic.

La Bluewave Alliance és una iniciativa sense ànim de lucre, impulsada pels laboratoris ISDIN, de suport a projectes dirigits a restaurar la salut del mar Mediterrani. L’aliança busca unir forces entre tots els actors que volen preservar el mar (siguin institucions, empreses o comunitat científica) per tal d’aconseguir un major impacte en la protecció i recuperació del Mediterrani.

En el primer simposi científic promogut per aquesta entitat es donarà a conèixer la biodiversitat del Mediterrani i es compartiran formes de protegir-la. El Bluewave Symposim se celebra a la ciutat de Barcelona entre aquests 12 i 18 de juny. Està previst que en el decurs de la primera jornada es lliurin els Bluewave Awards.

Informació addicional:

Entrevista a Enric Ballesteros publicada al diari La Vanguardia aquest 5 de juny.