Una sèrie documental amb els rius mediterranis com a protagonistes

“Gent de riu” mostra els ecosistemes dels rius, la importància cabdal de preservar-los en un bon estat de salut i les històries de persones involucrades en la seva recuperació.

La sèrie- que es pot veure a les televisions locals i a la plataforma La Xarxa+- se centra en les conques del Besòs i La Tordera i compta amb el testimoni d’investigadors del departament d’ecologia continental del CEAB-CSIC com Eugènia Martí i Miquel Ribot que hi parlen de la feina que es fa a l’Urban River Lab.

“Gent de riu” consta d’un total de tretze capítols. Cadascun d’ells ofereix una perspectiva de la nostra relació amb el medi fluvial, amb entrevistes que tracten aspectes diversos com la biodiversitat, el sanejament, l’educació ambiental, la historia, el voluntariat…Es dona visibilitat i protagonisme a un element integrat a la nostra societat, el riu, que s’ha vist greument alterat per la pressió industrial i demogràfica. I a les entitats i persones que han estat treballant i segueixen fent-ho per recuperar els entorns fluvials que durant llargues etapes històriques han estat greument contaminats i malmesos, i que continuen enfrontant-se a greus amenaces com la sobreexplotació dels recursos hídrics.

La sèrie documental ha estat coproduïda per Vallès Visió, La Xarxa Audiovisual Local i la Fundació RIVUS, amb la col·laboració del Consorci Besòs Tordera i el patrocini de les empreses AGBAR, Aquambiente i Drenatges Urbans del Besòs (DUB).

“Gent del riu” s’ha presentat oficialment aquest passat 11 de gener en un acte a la seu del Consorci Besòs Tordera i la Fundació RIVUS a Granollers. En l’esdeveniment s’ha destacat que la sèrie visualitza la recuperació que han viscut molts dels nostres rius, alhora que les greus amenaces a les que es continuen enfrontant i la necessitat imperiosa de valorar-los i protegir-los com a element clau que són per a l’equilibri de la vida.

Informació addicional:
Nota de premsa de presentació de la sèrie documental 
Podeu veure “Gent de riu”, aquí.