Actua pel mar: ciència ciutadana marina a Andalusia

De la Mediterrània a l’Atlàntic, els gairebé 1200 quilòmetres de costa andalusa alberguen multitud d’hàbitats diferents amb una gran riquesa d’espècies.

A la jornada “Actua pel mar: ciència ciutadana marina a Andalusia” presentarem la nostra aposta per la ciència ciutadana com a eix transformador a la conservació marina.

La unió de ciutadania, comunitat científica i actors locals clau, genera un coneixement científic de gran valor que s’ha de tenir en compte en la presa de decisions. La gestió dels espais marins protegits i la conservació de la mar andalús és a les nostres mans. La jornada es centrarà en com implementar les dinàmiques de ciència ciutadana marina a Andalusia.

Es celebrarà el dijous 22 d’abril a les 17: 30h en línia, podràs accedir amb inscripció prèvia gratuïta. No t’ho perdis!


Què és Observadors del mar?

Observadors del Mar és una plataforma de ciència ciutadana que involucra a la societat en la investigació marina sobre problemàtiques ambientals i de conservació relacionades amb el mar, a l’hora que ofereix un espai privilegiat per a la concienciació al voltant d’aquests temes.

Actualment comprèn 13 projectes, més de 2300 observadors i observadores, 240 entitats vinculades al medi marí, i 70 investigadors i investigadores de diferents centres de recerca i universitats.

Les observacions recollides fins al moment han permès detectar canvis en la reproducció i distribució d’algunes espècies degudes al canvi global, estudiar l’evolució d’epidèmies com l’esdevinguda en la recent mortalitat de nacres, alertar de l’arribada d’espècies invasores a la Mediterrània (peixos, algues, crustacis i esponges) així com investigar problemàtiques més recents com la presència i tipologia de microplàstics a les platges.

És un projecte coordinat per lInstitut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM),  per l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), tots tres del Consell Superior d’Investigacons Científiques (CSIC).