Més de quatre-cents participants a les jornades de portes obertes

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes ha obert les seves instal·lacions a la ciutadania. S’han dut a terme rutes científiques, jocs de descoberta i visites guiades.

300 alumnes de centres educatius de Blanes, Lloret de Mar, Palafolls, Pineda i Malgrat de Mar han visitat el CEAB-CSIC els matins d’aquests 15, 16 i 17 de novembre. Han completat, organitzats en grups reduïts, sis rutes científiques que permetien descobrir tot el procés que se segueix en recerca i participar en determinades fases com la preparació del treball de camp o l’anàlisi de mostres al laboratori.

Membres dels diferents grups de recerca del Centre els han introduït en l’estudi de la biodiversitat marina, dels impactes de les activitats humanes sobre els rius, dels boscos submergits, de la protecció que la vegetació litoral proporciona enfront les tempestes, de la detecció d’espècies invasores a través de l’ADN i de la conservació i restauració d’estanys d’alta muntanya.

Les tardes dels dies 16 i 17 d’aquest mes, el CEAB s’ha obert a la ciutadania en general. 120 persones s’han desplaçat a la seu del Centre per participar a les diferents activitats: el joc de pistes “Desxifrant l’oceà”, el taller “biodiversitat oculta” i les visites guiades pels laboratoris i la resta d’espais.

Les jornades de portes obertes se celebren cada any coincidint amb la Setmana de la Ciència. L’objectiu és donar a conèixer la tasca d’investigació que es fan els instituts de recerca, posar en contacte directe el personal investigador i el públic en general i, en definitiva, apropar la ciència a la ciutadania.