Participem en el I Cicle de Xerrades Mediambientals del Club Nàutic El Balís

El Club Nàutic El Balís, és un punt de referència de la cultura nàutica de Catalunya, aquest any 2022 celebra la primera edició d’un Cicle de xerrades mediambientals, en el marc del seu compromís amb la sostenibilitat i la cura de l’entorn. El cicle de xerrades s’organitzarà conjuntament amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i comptarà amb un total de sis ponències que, de la mà d’experts en els diferents àmbits, tractaran sobre la protecció del medi ambient des de diverses perspectives. Alguns dels aspectes que s’analitzaran en les diferents xerrades seran la posidònia, la gestió de residus, o accions per reduir l’impacte en el medi marí, així com un taller mediambiental per a infants, entre altres propostes.

La primera xerrada, que se celebrarà el pròxim 26 de febrer, girarà al voltant del canvi climàtic, les seves causes i conseqüències, i anirà a càrrec de dos investigadors del CSIC: el Dr. Miguel Ángel Mateo, vocal de la Junta Directiva d’El Balís, Director del Grup d’Ecologia de Macròfits Aquàtics, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i Professor Associat de la Universitat Edith Cowan australiana, i el Dr. Fernando Valladares, recent premi Rei Jaume I per a la protecció del medi ambient, Director del Grup d’Ecologia i Canvi Global al Museo Nacional de Ciencias Naturales de Madrid i Professor Associat de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid.

Les diferents xerrades i tallers seran gratuïts i oberts a totes les persones interessades.

Grup d’Ecologia de Macròfits Aquàtics

El Grup d’Ecologia de Macròfits Aquàtics (GAME-CSIC) és un grup de recerca del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) centrat en l’ecologia dels sistemes naturals com els aiguamolls, manglars i boscos de macròfits aquàtics en el seu paper clau per emmagatzemar carboni blau i el seu valor com a registre paleoecològic i importància per mitigar els efectes del canvi climàtic.

Actualment, és un grup pioner en l’estudi del cicle del carboni en ecosistemes costaners dominats per fanerògames marines. Al llarg de les darreres tres dècades s’ha especialitzat en l’estudi del fenomen d’acumulació refractària de carboni orgànic durant segles o mil·lennis en sediments de praderies marines en ambients mediterranis, subtropicals i tropicals.