Participem en la trobada anual del Prismàtic!

Com sabeu des de fa ja uns anys, col·laborem activament amb la Plataforma de Coneixement per a la Gestió del Patrimoni Natural i la Biodiversitat (Prismàtic) i per això estem molt contentes de poder participar en la jornada anual de tardor que organitzen.

En Marc Ventura, investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, hi participarà explicant-nos la seva experiència en estudis d’erradicació de peixos introduïts als estanys d’alta muntanya i en concret, del cas del barb roig al Parc de l’Alt Pirineu.

La trobada vol ser un punt d’aprenentatge i debat entre la comunitat científica i les persones dedicades a la presa de decisions al voltant del patrimoni natural i la biodiversitat. Aquest any, se centrarà en la conservació d’espècies. L’objectiu principal de la jornada és aportar bones pràctiques al voltant de la conservació d’espècies i el seu seguiment, tant pel medi terrestre (àmbit forestal, d’alta muntanya), d’aigües continentals, com marí.

L’acte tindrà lloc el dia 15 de desembre del 2021 i finalment serà virtual. Podeu trobar el formulari per fer la inscripció aquí.

Què és Prismàtic?

La plataforma Prismàtic és un espai digital que recull coneixement d’avantguarda sobre patrimoni natural i biodiversitat generat per centres de recerca i altres entitats. El coneixement es presenta resumit en unes fitxes que exposen els resultats científics en un llenguatge accessible per als gestors i planificadors. Així, les persones encarregades de la presa de decisions podran estalviar temps en la cerca d’informació i estaran al dia de les darreres novetats que aporta la ciència a la gestió del medi natural en les temàtiques relacionades amb la biodiversitat, els boscos, el canvi climàtic o la gestió del territori.

Aquest any 2021, des del CEAB hem penjat un total de 7 fitxes de temàtiques diverses. Us deixem a continuació l’enllaç a cada una d’elles per si encara no les heu llegit: