Sequera i onades de calor en augment. I ara què?

Aquest 12 de desembre se celebra la jornada anual de la Plataforma de Coneixement per a la Gestió del Patrimoni Natural i la Biodiversitat (Prismàtic). El CEAB-CSIC hi participarà, compartint el coneixement obtingut sobre els impactes del canvi climàtic sobre els hàbitats marins.

Les Jornades Prismàtic són un espai d’aprenentatge i debat entre la comunitat científica i les persones amb capacitat de prendre decisions polítiques sobre el patrimoni natural i la biodiversitat. S’hi proporciona informació amb evidència científica d’una manera clara i pensada per facilitar les polítiques de gestió ambiental.

En aquesta ocasió la trobada se centra en les onades de calor i en la sequera, que van en augment pel canvi climàtic i global ocasionat pels humans. Diversos grups de recerca catalans posaran en comú el que saben. Es parlarà de mars, rius, terra i boscos. Quines són les conseqüències que les altes temperatures i la sequera tenen sobre els ecosistemes? I com ens perjudica a tots nosaltres?

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) hi ha estat convidat per tal d’aportar coneixement en l’àmbit marí. La investigadora i cap del departament d’ecologia marina, Emma Cebrian, aportarà evidencies sobre els impactes del canvi climàtic i les onades de calor sobre els hábitats marins. Serà poc després de començar la Jornada, a les 10,30 h.

En la trobada també es parlarà, entre altres, dels efectes de la sequera sobre els ecosistemes fluvials, sobre lliçons apreses per millorar la gestió i la conservació o d’aprofitar millor el coneixement científic per anticipar i prioritzar les accions.

La Jornada Prismàtic se celebrarà al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya, al carrer del Foc 57 de Barcelona. És una iniciativa del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, coordinada pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).

Podeu consultar-ne el programa complet, així com la resta de detalls, en aquest enllaç: https://www.creaf.cat/ca/node/21617
Per assistir-hi, cal inscripció prèvia (l’acte és presencial). Podeu fer-la, aquí: https://docs.google.com/forms/d/1lM5QIVRbGXWTICoAF5z5ZFOfYAw0xAYzkzUCMFDc3_w/viewform?edit_requested=true