Vés al contingut
Search
Close this search box.

El Dr. Frederic Bartumeus (CEAB-CSIC) participa a la Biennal Ciutat i Ciència 2023

El Dr. Frederic Bartumeus, Professor d’Investigació ICREA  en Ecologia Teòrica i Computacional al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), participa en la tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència 2023, enguany centrada en el fet de viure.

Aquest projecte neix de la necessitat d’incorporar la ciència en el debat ciutadà sobre com encarar aquest canvi d’època que vivim. Davant dels nous reptes que se’ns presenten, la ciència guanya rellevància en les nostres vides. Tant és així que la ciutadania, les arts i les humanitats són claus per trobar respostes i generar nou coneixement. Un coneixement obert i a l’abast de tothom, però que avança més de pressa que la capacitat de comprendre on són els seus límits ètics, socials, metodològics.

La Biennal Ciutat i Ciència convida a reflexionar sobre el coneixement, amb les seves potencialitats i límits des de diversos punts de vista: els avenços que marquen el futur, les seves implicacions ètiques, l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, la igualtat de gènere, de drets i oportunitats, la sostenibilitat del planeta.

Dia de la Ciència Ciutadana

L’investigador participarà el dia 22 de febrer, el dia dedicat a la ciència ciutadana, en una taula rodona on es parlarà sobre 4 projectes de ciència ciutadana, entre ells, Mosquito Alert, que estan sent capaços d’influir en noves polítiques i en l’activació d’accions per part de col·lectius específics.

Quins reptes hi ha sobre la taula per poder coproduir un coneixement accionable? Quins aprenentatges poden servir a altres experiències a la ciutat? Què pot aportar la ciència ciutadana en el canvi de polítiques en la gestió de les olors, del soroll a la ciutat, de l’atenció en salut mental o de la presència de mosquits? Quin paper hi tenen o poden arribar a tenir les organitzacions de caràcter civil?, són algunes de les preguntes que es discutiran durant el debat.

La taula rodona tindrà lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de 18:00 a les 19:30h.

 width=

Què és la Biennal Ciutat i Ciència?

La Biennal Ciutat i Ciència és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Ciència i Universitats, que compta amb el suport del Ministeri de Cultura i Esport en el marc de la Capitalitat Cultural i Científica de Barcelona.

Aquesta edició la Biennal es fa simultàniament a Barcelona i a Madrid amb la col·laboració del Círculo de Bellas Artes de Madrid i la Fundación Española para la Ciencia i la Tecnologia (FECYT).

En aquest enllaç podeu consultar totes les acitivitats programades.

Descobreix els secrets dels ecosistemes aquàtics!

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al corrent de les últimes novetats del CEAB

"*" indicates required fields

També et pot interessar