Helena Guasch i el seu grup d’investigació del CEAB elaboren el Full de Camp “Estratègies per reduir la contaminació per plàstics en rius de muntanya”

Delfina Cornejo, Henar Margenat i Helena Guasch, del grup Ecologia Integrativa d’Aigües Continentals del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) han organitzat el taller “Estrategias para reducir la contaminación por plásticos en ríos de montaña”, en el marc del programa de ciència ciutadana del projecte PLASTICØPYR Interreg POCTEFA.

Aquestes sessions formatives, que van començar el passat 19 de maig, han anat dirigides a alumnes de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, l’Institut Font del Ferro de Palafolls i l’Institut S’Agulla de Blanes.

Aquest taller ha tingut com a objectiu treballar estratègies per prevenir d’una manera sostenible l’acumulació de plàstics en ecosistemes de muntanya i fer compatible el turisme amb la conservació dels ecosistemes fluvials.

Durant les sessions els alumnes han seguit uns protocols d’investigació de macroplàstics (MacP) i mesoplàstics (MESP) marcats en un Full de Camp elaborat per a aquest taller. Aquest manual serà una bona eina perquè els estudiants que han participat en el curs puguin aplicar satisfactòriament els coneixements adquirits i alhora serveixi per ajudar-los en els seus Treballs de Recerca de Batxillerat.

Aquesta nova iniciativa del Centre d’Estudis Avançats de Blanes és un pas més en la lluita compartida contra la contaminació del medi, en aquest cas la dels plàstics en els rius de muntanya, implicant a l’estament educatiu a través dels programes de ciència ciutadana.