L’Eugènia Martí participa com a ponent en el IV Congrés de l’Aigua a Catalunya

Els propers dies 19 i 20 d’octubre l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) celebrarà el IV Congrés de l’Aigua a Catalunya, dedicat a “Reptes en la gestió dels recursos hídrics davant l’emergència climàtica”, a l’Auditori CosmoCaixa (Barcelona). El programa del Congrés, compta en total amb una quarantena de ponències.

Es tracta d’un congrés que permet la participació activa, del màxim nombre d’agents involucrats en la planificació i gestió dels recursos hídrics i del canvi climàtic, i, en conseqüència, té la pretensió de dirigir-se al conjunt de les administracions públiques amb competències en aquestes matèries, als gestors públics i privats sota quina responsabilitat es desenvolupen les responsabilitats que les lleis atribueixen a cada un d’ells, en el món empresarial, els professionals de les diferents qualificacions que actuen i, en general, a tota aquella part de la ciutadania interessada i preocupada per la millora del món de l’aigua i el seu entorn natural.

El programa del congrés s’estructura al voltant dels següents eixos fonamentals:

  • Afectacions del canvi climàtic en els recursos hídrics i els diferents consums
  • Aspectes socioculturals i econòmics
  • El futur de la gestió dels recursos hídrics davant l’emergència climàtica

Temàticament, les ponències del dia 20 d’octubre s’han organitzat en tres blocs diferenciats. El primer bloc correspon a la “Presentació de la Fundació rivus” de la mà de Josep Monràs, president de l’Entitat, i Albert Solà, membre del patronat, explicaran què és, què fa o quins són els seus objectius.

El segon bloc tractarà sobre “R + D + I en el món de l’aigua”, una de les línies d’actuació on la Fundació inverteix esforços. En aquest segon bloc, la nostra investigadora, la Dra. Eugenia Martín, parlarà sobre l’Urban River Lab i com a partir d’aquesta infraestructura s’estan desenvolupant estratègies i tècniques per millorar la qualitat dels rius i la gestió dels rius altament modificats.

Finalment, el tercer bloc estarà dedicat a “Ètica i Medi Ambient”.

La sessió del dia 20 d’octubre es podrà seguir en directe a través del canal de youtube de la Fundació Rivus.

Aquí podeu consultar el programa complet del IV Congrés.