El CEAB participa al SUMMIT4OCEANS Sevilla Blue Economy Virtual Event

Els propers 18 i 19 de maig es celebrarà la primera edició del SUMMIT4OCEANS Sevilla Blue Economy Virtual Event, sota el títol “L’Economia Blava, una oportunitat per a la sostenibilitat i el creixement econòmic”. La trobada es desenvoluparà a través d’una sèrie d’intervencions, ponències i taules rodones que es podran seguir a través del web: www.summit4oceans.es.

El fòrum comptarà amb la participació del Dr. Rafael Sardá, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), que hi intervindrà amb: “Conclusions: Ciència, innovació i tecnologia per a un futur millor.” El nostre centre també hi estarà representat per la Dra. Emma Cebrian amb l’aportació d’un cas pràctic dins de l’apartat “La reconstrucció de la vida marina: una eina per a la sostenibilitat i el creixement econòmic”.

El Summit virtual és el primer fòrum global en línia que serà punt de trobada per a les empreses, governs, administracions, ciutadania, mitjans de comunicació, xarxes socials i, en definitiva, el conjunt de la societat, amb el món de la investigació i la tecnologia, sensibilitzant-los i implicant-los a tots ells en l’Economia Blava.

L’Economia Blava aborda els desafiaments als quals s’enfronten els sectors clau de l’economia dels oceans a nivell global, en els quals s’inclouen els dels aliments d’origen marí, el transport marítim, el turisme i l’energia renovable. Però també el paper dels bancs i fons d’inversió en el finançament de la transició cap a tecnologies netes i de baix carboni, així com les oportunitats en matèria de dades i anàlisi; les solucions a la contaminació dels plàstics marins, i el potencial de l’oceà per eliminar el carboni de l’atmosfera i augmentar la resistència als efectes del canvi climàtic.

L’Economia Blava és una de les principals fonts de creixement de l’economia espanyola, tant per l’aparició de noves indústries (biotecnologia, energies renovables) com per l’oportunitat de transformació de les tradicionals (pesca, turisme costaner). Alhora constitueix una de les principals oportunitats de desenvolupament econòmic a mitjà i llarg termini per a Espanya, ja que s’emmarca en un dels quatre eixos del Pla Europeu de Recuperació Next Generation EU, l’instrument temporal de 750.000 milions d’euros, entre ajudes a fons perdut i préstecs, acordat pels dirigents de la UE al juliol de 2020.

El 1er SUMMIT4OCEANS Blue Economy Virtual Event abordarà temes tan crucials com l’aposta de les ciutats per l’economia blava; la legislació, impuls i avantatges fiscals per a l’economia blava; la reconstrucció de la vida marina: una eina per a la sostenibilitat i el creixement econòmic; la col·laboració públic-privada per a la preservació dels oceans; la restauració d’ecosistemes en uns oceans saludables: el camí cap al creixement; els usos sostenibles dels oceans; l’acceleració blau: la trajectòria de l’expansió humana en els oceans; en deute amb la natura: el finançament de el nou paradigma; i camins cap al futur: the mediterranean lab.

Inscriu-t’hi i consulta el programa a:

http://www.summit4oceans.es/