Recursos didàctics

LLIBRES

Peix a peix, gaudeix i creix: guia didàctica del PEIXCREIX. Coordinació: Frederic Valls i Mercè Chacón ; Autors: L’equip d’EMPA i Ana Gordoa ; Il·lustracions: Lluís Montañá. Barcelona: Associació d’Empresaris Marítims i Pesquers, 2005

Un joc amb el mar.  Autors: Ana Gordoa i Xavier Mina. Generalitat de Catalunya. Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Direcció General de Pesca i Afers Marítims, 2005

Ricard Serrat. ca.1970 – Arxiu Municipal de Blanes (AMBL)

RECURSOS A INTERNET

La pesca abans i ara (recurs en castellà)

Us proposem una activitat per conèixer com ha canviat l’activitat pesquera en els darrers cinquanta anys. Per fer-ho, haureu de treballar en grups i estudiar cinc facetes diferents de la pesca, en el passat i en el presnt: les espècies de peixos que es pesquen, les diferents arts de pesca, els tipus d’embarcacions, la venda del peix, i la vida dels pescadors i d’altres oficis al voltant de la pesca. Podeu mostrar i compartir els resultats de la vostra investigació en un vídeo curt!

EL CIENTÍFIC RESPON

Vols saber per què desapareix la platja de Blanes? O per què cal protegir la Posidonia oceanica? Què passa amb la tonyina vermella?

Hi ha científics del centre que treballant en aquests i molts altres temes interessants, si vols posar-los cara i que t’ho expliquin ells mateixos escolta la resposta enun breu vídeo que intenta resoldre aquestes i altres qüestions.

Vés als vídeos