El CEAB a les escoles

ALIANÇA MAGNET

L’aliança Magnet és un programa educatiu que crea vincles i col·laboracions entre centres educatius i institucions d’excel·lència de diferents camps de coneixements. Aquesta col·laboració entre el centre educatiu i la institució permet al centre desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.

Aquest any 2021, iniciem una aliança Magnet amb l’Institut Rocagrossa de Lloret de Mar i tindrà una durada de 4 anys.

El projecte forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu” impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

Coneix ALIANÇA MAGNET més a fons…

ALTRES ACTIVITATS EDUCATIVES

El CEAB assessora a l’escola Joaquim Ruyra de Blanes en la preparació del projecte “Mar”. L’escola vol dur a terme activitats adaptades per cada curs on es treballin temes específics relacionats amb el mar que l’escola té la sort de tenir a tocar. D’aquesta manera es vol dedicar una setmana a l’any per fer un apropament al mar i augmentar el coneixement dels alumnes  sobre el medi marí més proper a través de propostes concretes i formació a mestres.

Finas a dia d’avui,  s’ha desenvolupat durant el curs 2015-16 a educació primària i el 2016-2017 a educació infantil.

Hi ha projectes que estan duent a terme grups d’investigació del centre que tenen una part educativa important. Per a més informació i activitats concretes podeu consultar les els següents enllaços:

Amb la voluntat d’enfortir els vincles amb la comunitat educativa el CSIC a Catalunya organitza un programa d’activitats dirigit a professorat de secundària. Al CEAB participem cada any en aquest programa oferint cursos de diverses temàtiques relacionats amb projectes del centre.

Més informació

ESCOLES TÀNDEM

El programa Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya-la Pedrera és un projecte educatiu que gira al voltant d’una matèria singular, establint un vincle de tres anys entre una escola i un centre de referència en aquesta matèria. L’eix que vertebra la nostra cooperació amb l’escola d’infantil i primària Mossèn Joan Batlle de Blanes són les ciències de la vida a l’aigua. Durant aquests tres anys treballarem conjuntament mestres, formadors i investigadors del CEAB, intercanviant coneixements, experiències i material pedagògic amb l’objectiu de millorar la formació integral dels nens i nenes de l’escola. Aquesta experiència es planteja estretament lligada a l’municipi de Blanes, un municipi que dóna a la mar i que delimita al sud amb el riu Tordera. És per tant un lloc idoni per viure tot tipus d’experiències d’aprenentatge al voltant de les ciències de la vida en el medi aquàtic.