El CEAB a les escoles

ESCOLES TÀNDEM

El programa Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya-La Pedrera és un projecte educatiu que gira entorn d’una matèria singular establint un vincle entre una escola i un centre de referència en aquesta matèria durant 3 anys.  L’eix que vertebra el nostre vincle amb l’escola d’infantil i primària Mossèn Joan Batlle de Blanes són les ciències de la vida a l’aigua. Durant aquests 3 anys treballarem conjuntament mestres, formadors i investigadors del CEAB intercanviant coneixements, experiències i material pedagògic amb l’objectiu de millorar la formació integral dels nens i nenes de l’escola.  Aquesta experiència es planteja estretament lligada al municipi de Blanes, un municipi que dóna al mar i que delimita al sud amb el riu Tordera. És per tant un indret idoni on viure tota mena d’experiències d’aprenentatge al voltant de les ciències de la vida al medi aquàtic.

Coneix el Tàndem ‘CIÈNCIES DE LA VIDA A L’AIGUA’ més a fons…

ALTRES ACTIVITATS EDUCATIVES

El CEAB assessora a l’escola Joaquim Ruyra de Blanes en la preparació del projecte “Mar”. L’escola vol dur a terme activitats adaptades per cada curs on es treballin temes específics relacionats amb el mar que l’escola té la sort de tenir a tocar. D’aquesta manera es vol dedicar una setmana a l’any per fer un apropament al mar i augmentar el coneixement dels alumnes  sobre el medi marí més proper a través de propostes concretes i formació a mestres.

Finas a dia d’avui,  s’ha desenvolupat durant el curs 2015-16 a educació primària i el 2016-2017 a educació infantil.

Hi ha projectes que estan duent a terme grups d’investigació del centre que tenen una part educativa important. Per a més informació i activitats concretes podeu consultar les els següents enllaços:

Amb la voluntat d’enfortir els vincles amb la comunitat educativa el CSIC a Catalunya organitza un programa d’activitats dirigit a professorat de secundària. Al CEAB participem cada any en aquest programa oferint cursos de diverses temàtiques relacionats amb projectes del centre.

Més informació