Conèixer la situació real del Delta de la Tordera per decidir les accions futures que n’asseguraran la conservació

III Trobada de la Taula del Delta i la Baixa Tordera, dimarts 19 de juny del 2018, de 17.00h a 20.30h a l’Auditori del Centre d’Estudis Avançats de Blanes.

Anirà a càrrec del grup de treball format per tots els col·lectius implicats al Delta de la Tordera: els ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, els càmpings i els pagesos, la plataforma ciutadana Preservem el Litoral, l’Agència Catalana de l’Aigua i la part més científica que lidera el Centre d’Estudis Avançats de Blanes i en la qual participen també la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Observatori de la Tordera de la UAB.

Aquesta comissió d’experts, o taula tècnica, ha estat l’encarregada d’elaborar un estudi que marcarà les polítiques per a la regeneració del Delta de la Tordera. L’objectiu és el de redactar el Pla d’Actuació Integral basat en l’estudi tècnic dels experts, per conèixer la situació actual de l’espai i les possibles solucions de futur i determinar com es podran recuperar les dinàmiques del riu. Dinàmiques essencials per al bon funcionament del delta: el procés de sedimentació i el funcionament dels aqüífers.

La Taula de Treball per la Tordera és una de les eines bàsiques de gestió costanera i el que surti de tot plegat serà un bon exemple de com hauria de ser realment la gestió de les costes en la seva totalitat.

 

Nota de premsa