Ja ha sortit publicat l’Informe anual Mosquit Alert 2019 – Resultats del projecte de ciència ciutadana.

Mosquit Alert és un observatori de ciència ciutadana creat per al seguiment, estudi i control del mosquit tigre (Aedes albopictus) i el mosquit de la febre groga (Aedes aegypti).

Mosquit Alert es dedica al seguiment i control d’aquestes dues espècies invasores de mosquits que han vist afavorida la seva expansió per la globalització. La presència a Espanya del mosquit tigre i d’altres espècies invasores de mosquits suposa un risc potencial per la seva capacitat de transmetre malalties com el dengue, el Zika o el chikungunya.

Amb l’aplicació de mòbil Mosquit Alert, la ciutadania pot contribuir al seguiment d’aquestes espècies, recollint i compartint les seves observacions, tant dels mosquits com dels seus llocs de cria. Les dades generades són útils per a la ciència, permetent estudiar la distribució geogràfica d’aquestes espècies, així com la seva estacionalitat al llarg de l’any.

La plataforma Mosquit Alert està coordinada per tres institucions públiques de l’àmbit de la recerca, CEAB-CSIC, CREAF i ICREA, amb el suport de DIPSALUT, organisme de salut pública de la Diputació de Girona.

Informe anual Mosquit Alert 2019