OFERTES DE TREBALL

 

Gestió de comunitats, comunicació científica i xarxes socials en marcs de ciència ciutadana i salut pública

 

 

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) necessita incorporar una persona per dur a terme tasques de gestió de comunitats, comunicació científica i xarxes socials, dins de la línia de recerca en ecoepidemiologia del Grup d’Ecologia Teòrica i Computacional (ús de noves tecnologies i ciència ciutadana com a sistema d’alerta primerenca i prevenció contra malalties transmeses per mosquits). En concret, les tasques s’executaran dins del marc de desenvolupament i implementació de l’observatori internacional de ciència ciutadana Mosquito Alert (www.mosquitoalert.com) i de l’execució de diferents projectes nacionals i internacionals de R+D+i relacionats amb aquest observatori.

Les tasques es desenvoluparan sota la supervisió i acompanyament dels coordinadors científics de Mosquito Alert i de la resta de l’equip, i amb el suport de recursos interns i externs a Mosquito Alert (Unitats de Cultura Científica de les institucions coordinadores del projecte i de les entitats col·laboradores), recursos econòmics disponibles per a serveis externs, etc.).

Per això, busquem una persona amb interès en ciència ciutadana, noves tecnologies i salut pública, que sigui entusiasta, proactiva, innovadora, amb capacitat de treball en equip i iniciativa pròpia, per incorporar-se a un equip multidisciplinar internacional, i desenvolupar les següents tasques:

 • Desenvolupament i implementació destratègies de comunicació i màrqueting
 • Elaboració de notes de premsa i gestió de mitjans de comunicació
 • Actualització, creació i manteniment de continguts per a campanyes anuals de ciència ciutadana i salut pública: xarxes socials, pàgina web, bloc, kits de premsa, kits per a gestors, newsletters, infografies, díptics, etc.
 • Dinamització i gestió de comunitats en concordança amb l’estratègia de comunicació: ciutadania, escoles, agents de salut pública, xarxa nacional i internacional d’experts entomòlegs i altres comunitats de rellevància relacionades amb Mosquito Alert.

 Requisits imprescindibles:

 • Grau, llicenciatura i/o màster en ciències del medi ambient, biologia, salut pública o similar i/o en ciències de la comunicació i periodisme
 • Formació en comunicació de la ciència, comunicació institucional, mitjans de comunicació, xarxes socials, màrqueting digital, divulgació científica i/o experiència demostrada en el sector
 • Excel·lents dots de comunicació (especialment escrits) en castellà, català i anglès

Es valorarà positivament experiència i/o coneixements en:

 • Ecologia, medi ambient, salut pública o similar
 • Ciència ciutadana i/o ciència oberta
 • Disseny i/o eines de disseny web com WordPress i Mailchimp, eines d’edició com Adobe Illustrator, Photoshop, Indesign, Canva o edició de vídeo per a l’elaboració de continguts propis per a web, xarxes, etc.
 • Visualització de dades, elaboració de mapes, gràfiques, etc.

S’ofereix:

 • Contracte i salari: contracte de treball a jornada completa, nivell M3 (llicenciatura o grau i màster; sou brut anual 30,306.50 euros) o M2 (grau; sou brut anual de 25,160.80 euros) segons formació, del IV Conveni Únic de l’AGE.
 • Lloc de treball: Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) del Consell Superior d’Investigacions Científiques. Flexibilitat horària i possibilitat de teletreball segons la normativa actual de l’AGE
 • Data d’incorporació: a negociar, preferiblement durant el darrer trimestre de 2022
 • Incorporació a un equip multidisciplinar i dinàmic, format per personal científic i tècnic en ecologia, biologia i ciències ambientals, salut pública, anàlisi de dades, intel·ligència artificial, comunicació, ciències socials, etc.
 • Oportunitat de treballar en projectes de referència nacional i internacional en ciència ciutadana i en coordinació amb diferents entitats de salut pública i investigació a Espanya (Ministeri de Sanitat, Agències de Salut Pública de les diferents comunitats autònomes, CSIC, CREAF, UPF, etc.), com internacionals.

Enviament de candidatures:

Enviar Currículum Vitae i carta de presentació a l’adreça de correu electrònic: fbartu@ceab.csic.es  . Data límit de presentació de candidatures: 23 d’octubre de 2022

Es valorarà l’aportació complementària d’un dossier amb exemples de l’ús de les xarxes socials amb finalitats divulgatives, links a webs o textos publicats, i/o materials gràfics desenvolupats (infografies, il·lustracions, díptics, vídeos) o treballs similars.