La ciència feta a Blanes, més a prop que mai

Aquest any 2018, celebrem la Setmana de la Ciència a la vila de Blanes amb noves activitats fetes en espais molt més propers a la ciutadania, com són la Biblioteca Comarcal i la Sala de Plens de l’Ajuntament. D’aquesta manera, des del Centre d’Estudis Avançats de Blanes volem facilitar encara més l’accés dels nostres veïns a les activitats que preparem.

Enguany organitzem tota una sèrie d’activitats pensades per a un gran ventall de públic, de totes les edats, que vulgui conèixer la recerca científica de més a prop:

  • Divendres 9 de novembre (19:30h), Biblioteca Comarcal de Blanes

Conferència “El paper de la ciència a l’era de la postveritat i el ‘big data’”, de la mà de l’investigador del CEAB Fede Bartumeus. Una xerrada per obrir el pensament científic a la ciutadania i contrarestar la postveritat que busca manipular l’opinió pública passant per sobre dels fets objectius.

  • Dimarts 13 de novembre (19:00h), Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes

Projecció del Documental “Cabo de Hornos: la mar de la fi del món”, que va servir per crear una gran reserva marina per protegir la zona,  i xerrada-col·loqui amb l’Enric Ballesteros, investigador del CEAB i membre de l’equip científic del projecte Pristine Seas de National Geographic, els artífex reals d’aquesta gran fita.

  • Dilluns i dimarts 12 i 13 de novembre, Biblioteca Comarcal de Blanes

Als matins ens apropem a la recerca que fem al riu Tordera des de dos àmbits diferents amb alumnes d’ESO: la cerca de solucions al delta de la Tordera a través de la gestió integrada del territori; i l’impacte de les aigües urbanes en la qualitat dels nostres rius. PLACES EXHAURIDES!

  • Dimecres i dijous 14 i 15 de novembre, Centre d’Estudis Avançats de Blanes

Jornades de Portes Obertes

  • Als matins el CEAB obre les seves portes a alumnes de 4rt d’ESO i Batxillerat perquè s’apropin al dia a dia de la recerca científica amb una sèrie de recorreguts on es tractaran els temes de recerca més actuals. PLACES EXHAURIDES!
  • A les 19:00h us oferim visites guiades gratuïtes a les instal·lacions i laboratoris del centre a totes aquelles persones que volen conèixer els projectes i la recerca que fem al CEAB de la mà dels nostres científics.

 

Per venir a conèixer-nos, feu la vostra reserva al telèfon 972 336 101 o enviant un correu a mtur@ceab.csic.es.

 

Amb la col·laboració de: