L'expedició oceanogràfica 'Pristine Seas', aconsegueix que es declari àrea protegida el 23% de les aigües territorials del Gabón

L’expedició oceanogràfica ‘Pristine Seas’, en la qual hi participà Kike Ballesteros (CEAB-CSIC), aconsegueix que el president del Gabón declari àrea protegida el 23% de les aigües territorials d’aquest país africà.

El president Ali Bongo ha anunciat la creació d’una xarxa de parcs marins que protegiran el 23% de les aigües territorials del Gabón. Aquest anunci representa  un gran èxit per l’expedició Pristine Seas i la seva lluita per la conservació dels oceans.

Durant l’octubre del 2012 aquest equip d’investigadors van estudiar aquests aigües i van transmetre al president del Gabón la importància de la conservació de la seva biodiversitat, així com l’encert que seria expandir el llegat conservacionista que va començar el seu pare amb el projecte “Gabón Blau”.

Read the NG News article by Kennedy Warne, view the photo gallery, and check out Monica’s NewsWatch post.

TUNE IN for a live chat with Enric on Facebook on Monday, 11/17 at 5PM EST

WATCH the Pristine Seas documentary film Africa’s Wild Coast on NG WILD tomorrow at 6PM EST

We encourage you to promote this news and Enric’s upcoming FB chat through your social networks! Here’s some easy-to-use sample text:

Tune in to the live chat with National Geographic Explorer-in-Residence and Director of the Pristine Seas project Enric Sala on the National Geographic Ocean Facebook Page  to ask your questions about this unprecedented step in ocean conservation on Monday, November 17 at 5PM EST.