Mosquito Alert uneix esforços amb les Nacions Unides per lluitar contra mosquits transmissors de malalties

Mosquito Alert és un projecte coordinat per el CREAF, el  CEAB-CSIC i l’ICREA, i impulsat per l’ Obra Social “La Caixa”. El seu objectiu és lluitar contra l’expansió del mosquit tigre i el mosquit de la febre groga, dues espècies de mosquit invasores que poden transmetre malalties com el Zika, el Dengue i la Chikungunya.

Mosquito Alert fa ara una proposta per tractar aquest problema a nivell global, encapçalant una iniciativa per unir els esforços de diversos projectes de ciència ciutadana de tot el món que treballen en aquest camp.

Aquesta nova plataforma, anomenada “Global Mosquito Alert”, està recolzada per les Nacions Unides i té com a objectius seguir i controlar mosquits transmissors de malalties; difondre el coneixement i estratègies per la vigilància i el control d’aquests insectes i dels seus punts de cria; informar de les mesures sanitàries per minvar les molèsties causades per les picades;  i posar en comú informació científica, com el seguiment d’espècies de mosquits usant les tècniques d’identificació més recents basades en l’ADN.

Així doncs, amb aquesta iniciativa Mosquito Alert aposta fermament per unir els esforços de la comunitat científica internacional, les institucions i la ciutadania, per combatre més eficaçment aquesta amenaça per la salut pública, derivada en gran part de dos nous escenaris com són el canvi climàtic i la globalització.

 

Enllaç a la notícia de www.mosquitoalert.com

Enllaç a la nota de premsa

 

Noticia a La Vanguardia

Noticia a El Periódico

Noticia al Diari de Girona