Aquest projecte pretén avaluar la biodiversitat de poliquets críptics entre les espècies morfològiques més comunament trobades en aigües noruegues (per exemple les espècies del gènere Eumida a la figura), basat en material ja recollit per a anàlisis d’ADN disponible de diverses expedicions fetes per Iniciatives Sueques i Noruegues de Taxonomia i el programa MAREANO, juntament amb les extenses col·leccions personals dels membres de l’equip de poliquets d’aquesta zona.

Es durà a terme una  primera anàlisi genètica ràpida utilitzant el codi de barres gen COI en les espècies trobades. S’estima que al voltant d’1/3 seran taxons críptics, i aquests complexos s’investigaran amb més detall utilitzant una combinació de marcadors mitocondrials i nuclears per tal de fer delineacions d’espècies adequades. S’iniciarà una investigació morfològica exhaustiva de les espècies críptiques revelades molecularment per buscar possibles marcadors morfològics que puguin ser utilitzats per a la identificació d’estàndards en relació a les avaluacions de la biodiversitat.

La investigació proposada portarà sens dubte al descobriment, i en última instància a descripcions formals, d’un gran nombre d’espècies noves per a la ciència i contribuirà en gran mesura a augmentar el nostre coneixement de poliquets en aigües noruegues.