Prop de 600 estudiants han participat en les xerrades de l’11F

587 alumnes d’11 centres educatius dels municipis de Blanes, Lloret de Mar, Palafolls, Malgrat de Mar, Tordera, Palafrugell i Barcelona han participat en les xerrades que hem ofert amb motiu de l’11 de febrer, el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

Concretament, dotze de les investigadores del CEAB-CSIC han estat a les aules de 3r i 4rt d’ESO i de 1r de Batxillerat per qüestionar els estereotips de gènere, parlar de la feina científica que duen a terme diàriament, de com van interessar-se pels seus àmbits respectius i hi van anar orientant els estudis i la carrera, i de com dones i homes som igualment capaços de contribuir a l’excel·lència científica i tecnològica. També han reflexionat sobre altres desigualtats, com les socials, que interaccionen amb les de gènere.

Les científiques han animat els alumnes a buscar referents en els àmbits que els despertin interés, a trobar les vies per estudiar i treballar en alguna cosa que els agradi i en la que sentin que fan aportacions positives, a revelar-se contra el que és injust, i a enderrocar els murs, també els autoimposats:

El món ja us posarà barreres; no us les poseu vosaltres” els ha demanat una de les investigadores.

Les xerrades s’han dut a terme entre aquests dies 7 i 14 de febrer. Les han conduït investigadores del CEAB-CSIC de disciplines diverses com la biologia marina, la limnologia, l’ecologia teòrica o les matemàtiques.

Una altra de les xerrades amb investigadores. Escola Santa Maria Pare Manyanet, Blanes, 13 de febrer

Campanya a xarxes socials: “el mes violeta”

A més de les activitats als instituts, també duem a terme una campanya a xarxes socials per conscienciar sobre la necessitat de promoure un àmbit científic i tecnològic igualitari.

Conjuntament amb la Comissió d’Igualtat del Centre, hem escollit conceptes clau per entendre la situació de les dones en la ciència. Els compartim setmanalment al nostre Instagram des d’ara i fins al 8 de març, al llarg de tot un mes dedicat a les dones i la ciència.

L’objectiu final de les activitats és visibilitzar el treball de les dones que es dediquen a les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), les dificultats amb les que es troben i la necessitat d’eliminar del tot aquestes barreres.

Accions com aquesta també serveixen per proporcionar referents a les nenes i joves per tal que es convencin que la ciència és per a elles.