El CEAB als mitjans

0
Notícies

Frederic Bartumeus @CEABCSIC ens parla, en una entrevista a Ràdio Palafolls, de “El paper de la ciència en l’era de la postveritat i el “Big Data”” la xerrada que farà  a la @BiblioBlanes el divendres 9 a les 19:30. Comenta que ens parlarà sobre quines eines té, o pot arribar a tenir la ciencia, per tractar aquesta tendencia actual que tenen certes persones, grups o lobbies, de manipular la realitat per fer-la passar com a veritat. Aquesta activitat és una més de les que organitza el Centre d’Estudis Avançats de Blanes dins la semana de la Ciència.

0
Notícies

En l’entrevista, Frederic Bartumeus ens remarca que la ciència sempre s’ha interessat per totes les qüestions relacionades amb el moviment animal, perquè és clau per entendre molts processos ecològics i també per gestionar el medi natural. En els últims anys els avenços tecnològics han permès a la ciència fer un salt endavant molt important en aquest camp.

0
Notícies

Luis Francisco Ruiz-Orejón, que ha acaba de fer el doctorat al CEAB-CSIC, va intervenir al documental “Plastificats” del programa 30 minuts de TV3, parlant dels microplàstics que es troben en els primers centímetres de la superfícies de les aigües del mar Mediterrani. Segons l’estudi que ha dut a terme al nostre centre, ha pogut comptabilitzar més de quatre milions de micropartícules de plàstics a les aigües més somes del nord de les illes Balears.

0
Notícies

‘Quaderns de la Revista de Girona’, editat  per la Diputació de Girona amb el suport de l’Obra Social de La Caixa, dedica una de les seves sèries a monografies locals, amb estudis sobre la historia i l’entorn de pobles i ciutats de les comarques gironines. La darrera d’aquestes monografies la protagonitza Blanes, i entre els quinze autors que hi col·laboren hi figura Enric Sagristà (CEAB-CSIC), amb un estudi sobre l’erosió de la platja.

0
Notícies

Marta Sánchez Parreño, estudiant durant el curs 2017-2018 de 2n de Batxillerat a l’Institut S’Agulla Blanes, ha estat la guanyadora del 1er premi en la categoria de” Treballs de Recerca” del III Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera, pel seu treball “Diagnosi de l’estat actual de l’ecosistema del delta de la Tordera”. En aquest estudi també ha col·laborat  @EnricSagrista (CEAB-CSIC) tutoritzant el treball guanyador.

0
Notícies

Luis Francisco Ruiz Orejón i Gemma Agell del CEAB-CSIC van presentar ahir a la sala de Plens del Consell d’Eivissa el resultat del projecte “Plàstic 0” a les Pitiüses.
Aquesta iniciativa de la plataforma de ciència ciutadana Observadors del Mar, en col·laboració amb el GEN-GOB, va comptar amb l’ajuda de més de mil alumnes de les escoles de l’illa, que van anar comptabilitzant mensualment els plàstics que trobaven en set platges concretes d’Eivissa.