Comencem un nou curs fent Tàndem amb l’escola Mossèn Joan Batlle

Comencem aquest segon any d’Escoles Tàndem amb moltes ganes i amb l’objectiu de seguir ajudant a transformar l’escola Mossèn Joan Batlle de Blanes. Per una banda, per consolidar les accions que van arrencar el curs passat i, per l’altra, per realitzar noves propostes en les quals ja hem començat a treballar conjuntament amb l’engrescat claustre de l’escola.

La formació d’aquest primer trimestre proposa el disseny d’un projecte per a cada curs que lligui el contingut de medi amb el de llengües (català, castellà i/o anglès). Inclourà tant qüestions metodològiques com formacions específiques de medi a càrrec de vuit investigadors del CEAB. Tots els projectes seran inclusius i es dissenyaran per atendre la diversitat cognitiva.

Dissenyant projectes
Començant a dissenyar els projectes a la nova aula.
Aprenent la xarxa tròfica de les praderies de Posidònia

Aquest segon any, les sortides amb els alumnes estaran relacionades amb els àmbits de recerca dels investigadors del CEAB, integrant els tres sistemes aquàtics amb els quals es treballa al centre: rius, estanys i mar. Dels objectius que proposa La Fundació Catalunya-la Pedrera quan impulsa Escoles Tàndem destaca el de la sostenibilitat en el temps dels canvis i novetats. És per això que les sortides “Tàndem” es duran a terme en llocs propers (riera d’Arbúcies, estanys de Tordera, desembocadura de la Tordera, Cala St. Francesc…) i es prepararan de forma conjunta amb els mestres de l’escola.

Descobrint que amaguen les pedres de la riera
Preparant la primera sortida Tàndem amb les mestres de tercer a la riera d’Arbúcies.
Descobrint les tasques que haurem de fer a la riera d'Arbúcies
Explicant els objectius de la sortida per conèixer els boscos i la riera d'Arbúcies als alumnes de tercer.

Aquest any també tenim una novetat que ens fa a tots molta il·lusió: estrenem nova Aula!
Una aula adaptada a les necessitats actuals de l’ensenyament i on els alumnes siguin participants actius del seu propi aprenentatge. Busquem crear un entorn adequat amb diferents espais per treballar de forma individual, en grup i col·lectiva. Properament, treballarem amb noves dinàmiques especialment dissenyades per aquesta Aula.

Un segon any que comença animat!

Entrevista explicant el projecte a Ràdio Palafolls